Moscova cere SUA si comunitatii internationale sa dea dovada de 'prudenta' in Siria

Data publicarii: 27-08-2013 | International

Ministerul de Externe rus a cerut marti SUA si comunitatii internationale sa dea dovada de 'prudenta' in Siria, subliniind ca o interventie militara ar avea consecinte 'catastrofale' pentru tarile din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, informeaza AFP.

'Incercarile care vizeaza sa evite Consiliul de Securitate al ONU, sa creeze din nou pretexte artificiale si nefondate pentru o interventie militara in regiune vor crea si mai multa suferinta in Siria si vor avea consecinte catastrofale pentru alte tari din Orientul Mijlociu si Africa de Nord', a aratat ministerul rus intr-un comunicat. 

'Facem apel la partenerii nostri americani si la toti membrii comunitatii internationale sa dea dovada de prudenta si sa respecte cu strictete dreptul international, in primul rand bazat pe principiile fundamentale ale Cartei ONU', se mai spune in comunicat. 

Seful diplomatiei americane John Kerry, a carui tara se consulta cu capitalele occidentale in legatura cu o posibila interventie militara impotriva regimului sirian, a declarat luni ca utilizarea de arme chimice in apropiere de Damasc la 21 august este 'incontestabila'. 

Rusia, aliat puternic si loial regimului lui Bashar al-Assad, a avertizat deja luni impotriva unei interventii militare fara aprobarea Consiliului de Securitate al ONU, declarand ca o asemenea decizie ar fi 'periculoasa' si ar reprezenta 'o incalcare a dreptului international'.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: